Nyheter

Miljömärkningsguide

Det finns en uppsjö av olika miljömärkningar och certifieringar för livsmedel, kläder, rengöringsprodukter, elektronik m.m. De markerar om produkten är ekologisk, tillverkad under schyssta förhållanden, hälsosam, djurvänlig, m.m. "Medveten Konsumtion" har i sina märkningsguider samlat information om hur de vanligaste miljömärkningarna står sig när det kommer till miljö, djuromsorg, hälsa och arbetsvillkor.
Vad som är bäst för varje inköp får sedan var och en bestämma utifrån vad som känns viktigt. Nedan är några praktiska märkningsguider från Medveten Konsumtion som du enkelt kan ladda ner och spara för när du ska göra ditt nästa inköp. Det funkar bra att skriva ut dem men enklast och miljövänligast är att spara dem i telefonen så har du dem enkelt tillhands nästa gång du behöver dem!

Inför valet 2022: Vad säger våra lokala politiker?

Här hittar du de frågor Naturskyddsföreningen I Upplands-Bro ställt till kommunens politiker inför valet 2022 - och vad de svarat!

2021: Kretsen har fått Kulturpriset Röda Nejlikan!

För vårt oförtröttliga arbete i naturens tjänst. Vi är glada och stolta över utmärkelsen!

Musikteater om människan och klimatet i vår grannkommun

Teodok ger föreställningar i Kallhäll:

Nu är det dags att säkra din biljett!

Den 28 april har vi premiär för föreställningen:

...brusa alltjämt...
sånger om jorden vi ärvde

Forskare är redan inne på "när, var och hur mycket" klimatförändringarna påverkar oss och kommer att påverka oss. Så hur kommer vi att påverkas? Och våra barnbarn! Kommer de att få uppleva djur och natur på samma sätt som vi har fått?

Vi hoppas kunna fördjupa intresset för just de här frågorna.

Välkommen till en föreställning om människans känslomässiga relation till Jorden och naturen. Om förundran, njutning, kärlek och skönhet. Om rädsla, förvirring, frustration, ångest och ilska. Om hopplöshet. Och kanske hopp...

Föreställningar:
28/4 19.00, 29/4 14.00, 3/5 19.00, 5/5 19.00, 6/5 14.00 och 19.00, 7/5 14.00
I Gamla folkets hus, Blomstervägen 11A, Kallhälls villastad

Biljetter finns på kulturbiljetter.se
https://kulturbiljetter.se/evenemang/6149/brusa-alltj%C3%A4mt